KAAP opent Proefkeuken & Proeffabriek: nieuwe stap voor foodinnovatie op de Kenniswerf

Op 7 oktober opende Innovatiepunt KAAP feestelijk de deuren van de Proefkeuken en Proeffabriek op de Kenniswerf in Vlissingen. Meer dan 200 bezoekers: van ondernemers en studenten tot onderzoekers en beleidsmakers, kwamen samen om letterlijk en figuurlijk te proeven van de toekomst van food.

Tijdens de middag genoten bezoekers van een proefles door culinair journalist Joël Broekaert en live cooking door onder andere Marcin Beaufort (de Lokale Smakelaar), de Seaweed Sisters, Brasserie PZEM.41 en studenten van Food Lab Zeeland, Scalda en HZ University of Applied Sciences. Het werd een inspirerende presentatie van hoe talent, kennis en creativiteit samenkomen in deze gloednieuwe faciliteiten.

Een mijlpaal voor de Kenniswerf

De opening van deze innovatieve ruimtes markeert een belangrijke stap voor de Kenniswerf. Het is een tastbaar voorbeeld van hoe we op de Kenniswerf samenwerken aan een duurzame en toekomstgerichte economie. KAAP biedt met deze nieuwe proefkeuken en proeffabriek, ruimte voor experiment, testen, demonsteren, samenwerking en ondernemerschap. 

Proefkeuken en Proeffabriek

Met de Proefkeuken en Proeffabriek ontstaat er een unieke plek waar onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven bij elkaar komen en elkaar versterken. Een plek waar ideeën werkelijkheid worden en waar Zeeland zich profileert als broedplaats voor voedselvernieuwing.

Breng jouw innovatie tot leven

Of je nu een startup bent met een vernieuwend idee, een student met een passie voor food, of een ondernemer die wil testen en opschalen, bij innovatiepunt KAAP vind je de ruimte en de mensen om jouw innovatie tot leven te brengen.
Nieuwsgierig naar meer? Lees hier het verslag van de feestelijke opening op de website van KAAP: Feestelijke opening Proefkeuken en Proeffabriek - Innovatiepunt Kaap