Voor ondernemers is de Kenniswerf in Vlissingen de plek waar het gebeurt in Zeeland. Innovaties, duurzame ontwikkelingen, jong talent en ervaren ondernemers vinden elkaar op deze bruisende plek. Of je nu starter bent of een gevestigde ondernemer, de Kenniswerf is een uitstekende uitvalsbasis voor jouw bedrijf.
De locatie is goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Op een steenworp afstand van het centrum van Vlissingen en omringd door talentvolle studenten van de verschillende mbo- en hbo-opleidingen.

Innovatie

Als innovatieve ondernemer is dit ook de plek om te zijn! Je vindt op de Kenniswerf broedplaats Dockwize. Dockwize ondersteunt veelbelovende professionals met hun ambities.
Daarnaast vind je op de Kenniswerf ook het innovatiepunt van Zeeland, KAAP.

Een innovatieve robotarm

Jouw bedrijf op de Kenniswerf

Ook jij kunt je bedrijf vestigen op de Kenniswerf. De gemeente Vlissingen biedt op diverse locaties in het gebied bouwrijpe grond aan. Ook zijn diverse projectontwikkelaars actief in het gebied. Neem voor meer informatie contact op met één van de bedrijfscontactfunctionarissen van de gemeente.

Wonen en ondernemen

Voor ondernemers is er verder de mogelijkheid om zowel te wonen als te werken op de Kenniswerf. Ben jij toe aan de volgende stap? Wil je naast wonen ook de ruimte om te ondernemen zodat je bijvoorbeeld klanten kan ontvangen in je kantoor aan huis of wil je een werkplaats om te werken aan je innovaties in je achtertuin?
Er zijn verschillende locaties op de Kenniswerf waar dit mogelijk is. 

  • Langs het Kanaal door Walcheren aan de Edisonweg Noord zijn er enkele woon-werk kavels beschikbaar. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij Synchrobedrijfshuisvesting, bereikbaar via telefoonnummer (088) 796 24 76;
  • Er zijn ook woon-werk kavels in het plangebied Edisonpark. Hiervoor kunt je contact opnemen met makelaardij Faasse en Fermont.

Wil je meer weten over de planologische mogelijkheden op de Kenniswerf. Ga dan naar de website Ruimtelijkeplannen.nl

Bedrijfsruimte huren

Heb je meer interesse in het huren van een bedrijfsruimte op de Kenniswerf? Ook dat is mogelijk. Er zijn verschillende aanbieders van mooie bedrijfsruimtes op deze bruisende plek. Voor meer informatie kun je onder andere terecht bij Habitat Projectontwikkeling.

Mogelijkheden om bedrijfsruimte te huren

Samenwerken 

Samenwerken staat centraal op de Kenniswerf. Samenwerken met ondernemers, met studenten en met de gemeente Vlissingen. Broedplaats Dockwize vervult daarin een belangrijke rol. Dockwize is dé plek waar ondernemers terecht kunnen om te groeien, te leren en te innoveren. Daarnaast verzorgt Dockwize verschillende ondernemersprogramma’s en events. Deze programma’s bieden ondernemers kennis, inspiratie en nieuwe ontmoetingen.

Ontmoetingsplaats voor ondernemers

Ook is Dockwize een ontmoetingsplaats voor ondernemers. Op de bruisende locatie in de voormalige energiecentrale van de PZEM vind je werkplekken, kantoorruimtes, loodsunits, vergaderruimtes, een brasserie met catering en een receptie. Elke dinsdag organiseert Dockwize een netwerklunch. Hier ontmoeten onder andere ondernemers, studenten en docenten elkaar in een ongedwongen sfeer. Ze kunnen de basis leggen voor nieuwe samenwerkingen. Medewerkers van de gemeente schuiven ook geregeld aan.
Op de website van Dockwize vind je alle mogelijkheden en het laatste nieuws van de diverse initiatieven en ondernemers. 

Innovatiepunt KAAP

Op de Kenniswerf vind je ook een unieke ontwikkel-, test- en demolocatie: KAAP. Hier kunnen Zeeuwse bedrijven in samenwerking met onderwijs en overheid aan de slag met het testen, ontwikkelen en demonstreren van nieuwe producten en innovaties.

Logo KAAP - Innovatiepunt van Zeeland