Je vindt de Kenniswerf in Vlissingen in het gebied tussen het Kanaal door Walcheren, de A58 met de Sloebrug, het spoor en het stationsgebied. De fantastische ligging op een steenworp afstand van het centrum van Vlissingen, vlakbij het station en de directe aansluiting op de A58 zorgen voor een perfecte bereikbaarheid.

Karakter en aantrekkingskracht

Op de Kenniswerf vind je hoogwaardige faciliteiten, toonaangevende en vooruitstrevende bedrijven en relevante opleidingen van een hoge kwaliteit. 
Bovendien heeft de Kenniswerf een unieke internationale aantrekkingskracht. Studenten en ondernemers van over de hele wereld komen hierheen om gebruik te maken van alles wat Zeeland te bieden heeft. Het gebied heeft door de binnenhavens en de herontwikkelde voormalige energiecentrale een industrieel karakter.

Bereikbaarheid Kenniswerf

De Kenniswerf is uitstekend te bereiken met de auto, het openbaar vervoer of de fiets. De Kenniswerf bevindt zich aan de A58 en het gebied is enkele minuten verwijderd van het centrum van Vlissingen. Ideaal voor studenten, werkenden en ondernemers.

Kenniswerf gezien vanuit de lucht

Stationsgebied in ontwikkeling

Het Stationsgebied van Vlissingen krijgt de komende tijd een enorme impuls. Als onderdeel van het pakket 'Wind in de Zeilen(externe link)' komt € 5 miljoen beschikbaar om het Stationsgebied aan te pakken.
In het rapport 'Wind in de Zeilen' onder het fiche 'Bereikbaarheid', is de opwaardering van het Stationsgebied en Slimme Mobiliteit opgenomen. Deze plannen zijn meegenomen in de toekomstvisie voor het Stationsgebied.

Stationsgebied Vlissingen

Smart Energy & Charging Lab

Op de Kenniswerf vind je het Smart Energy & Charging Lab (voorheen E-Mobility Park) op de hoek van de Marconiweg en de Hertzweg. Het Smart Energy & Charging lab is het living lab van CZAV Mobility Group. Deze partij is vanaf de start al partner voor het aanbieden van laadpalen met AgriSnellaad en is nu huurder van de plek. Het doel van CZAV Mobility Group is om het een bruisende locatie te maken voor het opladen van auto’s en deelmobiliteit. Hiervoor willen ze aan de slag met de studenten en bedrijven in het gebied.

Deelfietsen

Naast de plannen voor deelauto’s zijn er ook plannen voor deelfietsen op deze locatie. Er zijn al een aantal partijen die deelfietsen aanbieden op de Kenniswerf. Cycle Hub, Provincie Zeeland en HZ University of Applied Sciences bieden deelfietsen aan via het platform GoAbout(externe link). Ook uitzendbureu Promopolitan biedt deelfietsen aan in het gebied. Kijk voor meer informatie op Promo-Bikey(externe link).

Smart Energy Station