Bedrijvigheid genoeg op de Kenniswerf! De Visserijkade is een echte maritieme hotspot aan het worden. Naast de komst van Seacontractors, is een stukje verderop het nieuwe gebouw van Gould(externe link) opgeleverd. 

Het gebouw van Gould
Het gebouw van Gould

Naast dat Gould er zelf intrek neemt, zijn er een aantal bedrijven die er een ruimte huren. Ook faciliteert Gould flexibele huisvesting of opslag, bijvoorbeeld voor bedrijven die tijdelijk werk doen in Vlissingen-Oost of aan de windparken. Eigenaar Mattheo Rozemond vertelt meer over Gould en wat er gaat gebeuren in het nieuwe gebouw. 

Gould Services

“Voor ons is het begonnen in 2017. Mijn kompaan Arjen Pattenier en ik namen de Nederlandse kant van een bedrijf over na faillissement. Dat bedrijf deed puur en alleen technisch personeel leveren voor de windsector. We hadden ineens 120 man personeel en direct een leuke klantenkring.”

Dichtbij de windparken

“Toen we Gould Services(externe link) begonnen, wisten we dat de Borsele windparken hier zouden komen. Wij hadden het idee dat er ongetwijfeld behoefte zou zijn om hun leveranciers en klanten te bedienen op een flexibele manier. We zijn daarom in gesprek gegaan met de gemeente en hadden een optie genomen op een stuk grond aan de Visserijkade. Het is nu eindelijk echt af. Naast dat we er zelf intrek hebben genomen, verhuren we ruimtes op vaste en flexibele basis.”

“TOS gaat bijvoorbeeld onze bovenverdieping huren, dat is een bedrijf uit Rotterdam dat C-Port heeft overgenomen, het uitzendbureau van Kloosterboer. Zij leveren flexibel personeel in de logistieke-, haven-, maritieme- en scheepvaartsector. Ook TenneT komt hier vast te zitten. Zij weten dat ze de komende 25 jaar onderhoud moeten doen, dus die hebben hier een vast kantoor met loods.”

“De rest verhuren we op flexibele basis aan klanten die campagnes doen voor bijvoorbeeld Ørsted en op zoek zijn naar een locatie voor een bepaalde periode. Dat soort bedrijven willen wij graag faciliteren. We noemen dit onze Gould Offshore Service Base(externe link). Het is allemaal maritiem en het bijt elkaar niet. Het is echt allemaal aanvullend en dat is hartstikke leuk.”

Gould Logistics

“Op den duur begonnen onze klanten uit de offshore ook te vragen, of we naast personeel ook bijvoorbeeld de kraan of het stukje transport konden leveren. Mijn kompaan Arjen Pattenier komt uit de logistiek, en vanuit die vraag zijn we ook Gould Logistic Services B.V.(externe link) gestart. We nemen nu zelf projecten aan van A tot Z, het is een bijzonder concept. We hebben geen eigen assets maar huren die in op basis van de klus en leveren het personeel erbij, bijvoorbeeld een kraan met operator. Eerst focusten we ons alleen op de renewables, maar we kijken nu ook naar de petrochemie, viaducten, brugdelen of het ondersteunen van andere bedrijven in Vlissingen-Oost.”

Hurricane

“We hebben nog een bedrijf en dat heet Hurricane(externe link). Het zet zich in om jongeren uit Vlissingen een kans te geven op de arbeidsmarkt. Dat doen we samen met de kickbokschool Zeeuws Fit die onder ons andere pand zit aan de Industrieweg in Vlissingen. Jongens kunnen bij ons aan de bak en leiden we intern op tot bijvoorbeeld heftruckchauffeur of hijsbegeleider. Het is een beetje ontstaan vanuit onze personeelsvraag, maar het helpt ook onze klanten en de maatschappij. Een aantal van deze jongens is al aan de slag bij bijvoorbeeld Damen.”

Waarom op de Kenniswerf?

“Naast dat we dichtbij de windparken zijn, waar we deze locatie op hebben gekozen, is het echt een leuk gebied. Je zit tegen het centrum aan, er is bedrijvigheid, je hebt een goede verbinding met het openbaar vervoer en de snelweg. Vlissingen-Oost is om de hoek. Daar komen de grote schepen en die hebben vaak assistentie nodig van de kleinere schepen. In combinatie met de Binnenhavens is het uniek. Wat wij hier doen is echt een toevoeging voor de haven van Vlissingen.”