In de afgelopen periode is hard gewerkt om de Stuurhut op de Stationskaai te realiseren. De Stuurhut is een tijdelijk plek waar iedereen welkom is om mede koers te bepalen en een route uit te stippelen voor de toekomst van het Stationsgebied. Een plek waar ruimte is voor ontmoeting en informatievoorziening.

Waterkering

De Stuurhut is gebouwd tegen de waterkering. Vanuit de Stuurhut kijk je over de waterkering heen, waardoor je uitzicht op zee én het Stationsgebied hebt. 
De Stuurhut is geplaatst op een verhoogd platform van legioblocken. Net als in een stuurhut op een schip heb je zo een goed overzicht over het gebied. De legioblocken zijn zo geplaatst, waardoor het een prettige voorziening wordt voor reizigers om te wachten, en voor inwoners om mensen te ontmoeten.

Aftrap Stuurhut

Op woensdag 25 januari 2023 vond de aftrap van de Stuurhut plaats. Tijdens de aftrap heeft wethouder Cracau de Stuurhut geopend. Daarna konden de betrokken partijen en ondernemers uit het gebied de Stuurhut bewonderen en hun ideeën doorgeven voor het gebruik van de Stuurhut onder het genot van koffie, thee en een gebakje.

Onderdeel van de Stationskaai

De Stationskaai is een dynamische plek in wording, waarvoor we al spelenderwijs de koers bepalen. Als proefstation kunnen we er experimenteren, fantaseren en creëren, om zo samen een bestemming te vinden voor deze veelbelovende hotspot.
Een knooppunt van rails, weg en water waar mensen samenkomen, met al het moois van Vlissingen op loopafstand.