Op woensdag 10 april 2024 vond de feestelijke opening plaats van het Delta Climate Center. In de Lasloods heeft het nieuwe centrum zich voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd onder de noemer 'Maak kennis met het Delta Climate Center'. 

Het centrum wil met onderzoek en onderwijs bijdragen aan een duurzame toekomst voor de Zeeuwse delta en daarmee delta’s over de wereld. Voor ruim 250 bezoekers vertelde wetenschappelijk directeur Albert Klein Tank hoe het Delta Climate Center dit gaat doen. Hij kreeg hierbij hulp van onder anderen zakelijk directeur Joyce ten Holter en verschillende medewerkers en onderzoekers. Onder andere de samenwerking tussen mbo, hbo en wo onderwijs en onderzoek en de innovatieve werkvormen waarmee het centrum haar doelen wil bereiken zijn punten die dit onderzoekscentrum uniek maken. De thema's die centraal staan in het Delta Climate Center zijn water, energie, voedsel en bio-grondstoffen.

Founders

In het Delta Climate Center op de Kenniswerf in Vlissingen bundelen zes onderwijs- en kennisinstellingen hun krachten: Scalda, HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt, NIOZ Zeeonderzoek, Universiteit Utrecht en Wageningen University and Research.

Wij verwelkomen het Delta Climate Center op de Kenniswerf en zijn blij met deze prachtige ontwikkeling in het gebied! Meer informatie? Kijk op de website: www.deltaclimatecenter.nl