De Kenniswerf in Zeeland

De Kenniswerf is dé plek in Zeeland waar het gebeurt. Of je hier nu studeert, werkt, woont of onderneemt. De mogelijkheden zijn eindeloos om te leren, te innoveren en te groeien. Op de Kenniswerf brengen we talentvolle studenten, gevestigde ondernemers en veelbelovende startups samen. Dit doen we op een unieke plek aan zee waar de maritieme sfeer inspireert tot nieuwe ideeën en waar het uitstekend recreëren is.

De fantastische ligging op een steenworp afstand van het centrum van Vlissingen, vlakbij het station en de directe aansluiting op de A58 zorgen voor een perfecte bereikbaarheid. Op de Kenniswerf vind je state of the art faciliteiten, toonaangevende en vooruitstrevende bedrijven en relevante opleidingen van een hoge kwaliteit. Bovendien heeft de Kenniswerf een unieke internationale aantrekkingskracht. Studenten en ondernemers van over de hele wereld komen hierheen om gebruik te maken van alles wat Zeeland te bieden heeft.

De ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Het realiseren van de ambitie van Vlissingen om de hotspot voor delta innovatie te zijn, heeft de wind in de zeilen en wordt realiteit. Kansen genoeg hier op de Kenniswerf. Ontdek snel alle ontwikkelingen en wat jij hier kunt doen.

Wind in de zeilen

Het Rijk, de provincie Zeeland, gemeente Vlissingen en verschillende andere partijen in Zeeland werken gezamenlijk aan de uitvoering van het pakket ‘Wind in de zeilen’. Het pakket dient als compensatie voor het niet doorgaan van de verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen. Dit pakket bevat diverse maatregelen om stevig te investeren in Zeeland, op zowel economisch als sociaal gebied. De fysieke ontwikkeling van de Kenniswerf is een onderdeel van dit pakket. Om de vestiging van bedrijven mogelijk te maken en verder te versnellen is voor de fysieke ontwikkeling van de Kenniswerf door het Rijk een eenmalige investering van € 15 miljoen toegezegd om het gebied verder te revitaliseren.