MULTI heeft een lange geschiedenis op de Kenniswerf. 5 jaar geleden is MULTI verhuisd van het PZEM gebouw naar een nieuwbouwpand aan de Prins Hendrikweg. De kantoren in PZEM waar MULTI ook 8 jaar gevestigd zat werden te klein en er was behoefte aan een 'eigen' kantoor.

MULTI Engineering
MULTI Engineering

De heer A. (Adrie) Cijsouw is voormalig directeur van Pharos Engineering en nu projectmanager bij MULTI sinds de fusie. Pharos Engineering is in 2000 opgestart op het terrein van de Schelde/Damen werf, in een kantoor wat toen naast de Timmerfabriek stond.

Mechanische gedeelte van schepen

Adrie vertelt meer over MULTI en hun vestiging op de Kenniswerf. "MULTI is een allround engineeringsbureau, wat zich in Vlissingen voornamelijk bezig houdt in de maritieme en offshore sector. In Vlissingen doen we het mechanische gedeelte van schepen. Samen met de andere vestigingen kunnen wij engineering van een volledig schip aanbieden, van ontwerp tot maintenance. Voorbeelden van klanten van ons zijn Damen, Amels en Oceanco."

In het maritieme centrum

"Al voor we intrek namen in de PZEM kantoren was het plan om een eigen kantoor te bouwen. Vanwege de financiële crisis die er toen was hadden we daar niet de middelen voor. Toen de tijd er wel voor was hebben we georiënteerd, ook buiten Vlissingen, voor een geschikt kavel. We hebben eerst naar Middelburg gekeken, een mooie locatie vlakbij de tunnel onder het kanaal. Andere bedrijven die daar vestigden waren accountantskantoren, verzekeringsmaatschappijen en een tandartspraktijk. Dat was geen match met wat wij doen en daarom zijn we met gemeente Vlissingen in gesprek gegaan voor een andere plek op de Kenniswerf. 
Het kavel aan de Prins Hendrikweg vonden wij interessant, in het maritieme centrum van de Kenniswerf. Daar zitten we inmiddels al 5 jaar met plezier."

Interesse wekken

"De grootste uitdaging bij MULTI is het vinden van goed personeel, eigenlijk is dat een groot probleem bij meer bedrijven in onze sector. We zijn vooral op zoek naar mensen met een relevante hbo- opleiding en al wat werkervaring die in de scheepsbouw terecht willen komen.
Onze huidige vestiging tussen het station en de HZ vonden wij mede interessant zodat studenten onderweg ons kantoor zouden zien, wat hopelijk interesse zou wekken."