Zo’n 9 jaar geleden startte Micha Pieterman zijn bedrijf, Yisual, vanuit het idee om een platform op te richten. Na een aantal jaren eigenaar te zijn geweest van een internetbureau, maakte hij de stap. Wij spraken Micha in het begin van 2021 over zijn plannen en doelstellingen voor de toekomst en waren benieuwd hoe het hier nu ruim 2 jaar later mee staat.

“Bij Yisual automatiseren we het maken van visuele uitingen, zoals flyers of social posts. In zo’n visuele uiting heb je te maken met zowel design als content. Beide zaken automatiseren wij. Omdat content automatisch ingeladen wordt, is er geen risico op fouten. Hierdoor bespaar je veel tijd en geld. Al snel bleek dat onze dienstverlening goed aansluit op de makelaardij, omdat hier de databases goed geregeld en gestructureerd zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om voornamelijk op deze branche te focussen. In de makelaardij in Nederland zijn wij al een aantal jaren marktleider op het gebied van vastgoedpromotie met 60-70% van de markt. Daarnaast zijn we in een aantal andere landen actief. De doelstelling is om de komende jaren verder te internationaliseren.”

Kantoor op de Kenniswerf

“Met Yisual ben ik vanuit huis gestart en daarna bij Dockwize terechtgekomen op de Kenniswerf. Het mooie van Dockwize is dat je klein kan beginnen en dan kan opschalen. Ook is het erg fijn dat je gelijk het idee hebt dat je deel uitmaakt van een groter geheel. Het is mooi dat de onderwijsinstellingen goed vertegenwoordigd zijn op de Kenniswerf. Daarnaast is de bereikbaarheid goed. Inmiddels hebben we een aantal werknemers uit Zeeuws-Vlaanderen, dus de directe verbinding met de ferry is echt een voordeel. Naast deze voordelen, houden wij ook van de industriële uitstraling die de Kenniswerf heeft.”

Groeiend bedrijf

“Op het moment dat we introkken in ons huidige pand waren we met een man of 10. Het pand is geschikt voor 30 mensen, dus was er nog heel wat groeiruimte. Inmiddels hebben we de 30 medewerkers bereikt en daarom een extra ruimte gehuurd in hetzelfde pand. Hier kunnen we tot 60 werkplekken doorgroeien. Ook zijn we beneden in het pand een drukkerij gestart. Dat is allemaal mogelijk hier op de Kenniswerf. Voor de komende jaren zijn we ook bezig met nieuwbouwplannen, omdat we uiteindelijk ook hier weer uit ons jasje groeien.”

Van ontwerp tot eindproduct

“Met de drukkerij erbij verzorgen we nu zowel het ontwerp als het eindproduct. Voorheen besteedden we dat uit aan verschillende drukkers in Nederland en België. Sinds vorig jaar hebben we ervoor gekozen om de productie ook intern te gaan doen. Nu realiseren we het volledige proces van A tot Z intern.”

Toekomst: internationalisering en nieuwe concepten

“Momenteel is internationalisering iets waar we erg druk mee zijn, omdat we in Nederland al op 60-70% van de totale vastgoedmarkt zitten. De volgende stap is om hetzelfde binnen de makelaardij te doen in een ander land. We zijn nu actief in België en een stuk van Frankrijk. Door het uitrollen van je platform in andere landen krijg je te maken met hele andere culturen en andere businessmodellen.
Dit leidt ook weer tot nieuwe dynamiek binnen het team, doordat je bijvoorbeeld Franstalige medewerkers in dienst neemt. Zoals ik in 2021 ook vertelde, hebben we plannen om dit nog verder in Europa uit te rollen. We zijn nu bezig met onderzoeken in Spanje, Duitsland en Scandinavië. Het idee is dat we de hoofdvestiging hier op de Kenniswerf hebben en kleinere vestigingen, lokaal in de verschillende landen. Zo'n nevenvestiging hebben we nu al in België. Daarnaast zijn wij ook druk met een aantal concepten voor andere branches en een concept voor de consumentenmarkt. Dat zijn zaken die spelen en waar we ons de komende jaren op gaan focussen.