Studenten presenteren de campus van de toekomst!

Een parkeergarage en -HUB, een zwembad, supermarkt, kunst, buitensportfaciliteiten, studentencafé, minder stenen en meer groen. Het is een greep uit de ideeën die onlangs zijn gepresenteerd tijdens We Explore Together Friday (WETF) door studenten van de opleidingen Water Management, Civiele Techniek en Bouwkunde aan de HZ University of Applied Sciences. 
Zij presenteerden op 12 januari 2024 de campus van de toekomst aan leden van het team Kenniswerf van de gemeente Vlissingen, Scalda en HZ. 

Uitdaging

'Ontwikkel een campus met ruimte voor innovatieve bedrijvigheid, waarin water, voedsel, energie, bio-based en vitaliteit centraal staan.' Zo luidde de opdracht van de Gemeente Vlissingen aan de studenten. 
Studenten Rodrigo Colmenares (Watermanagement), Rudairo Tiwaraye (Civiele Techniek) en Danielle Pijlman (Bouwkunde) gingen deze uitdaging aan. Na een rondleiding door het gebied en gesprekken met stakeholders kwamen zij met een ontwerp waar de vele geparkeerde auto’s op de Kenniswerf hebben plaatsgemaakt voor veel groen, een parkeer HUB en een supermarkt. 
Opvallend is de wens voor een gezamenlijke buitenruimte voor zowel HZ als Scalda studenten, meer kunst op het terrein en het betrekken van het kanaal bij de campus.

 

 

 

 

Hergebruik en recyclebaar

Prachtige toekomstplannen maar wat doen we in de tussentijd? Een groep van 5 studenten die deelnemen aan de minor ‘Becoming fit for the future - Going Green', zijn met deze vraag aan de slag gegaan. Ze worden begeleid door Ingrid de Vries en Carlien Nijdam van HZ Green Office.

Verbeteren bestaande faciliteiten

Studenten Nikita Sumardi (Watermanagement), Milan Wisse (Watermanagement) Madeira van den Berg (Bouwkunde) richtte zich op het creëren en verbeteren van bestaande faciliteiten met een beperkt budget. Naast meer groen in de omgeving van de Hogeschool is de bestaande Jue de Boules baan afgestoft en heeft in dit plan een nieuw leven gekregen.
In het kader van We Explore Together (WET) werken studenten van verschillende opleidingen in teams aan innovatieve, duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken aangeleverd door instellingen/ bedrijven, deze keer was gemeente Vlissingen opdrachtgever.

Foto's: Luuk Kempe