Sloop buitenopslag afvalverwijdering aan de Edisonweg

Update 26 februari 2024:

De werkzaamheden aan de buitenopslag van de afvalverwijdering aan de Edisonweg worden vanaf dinsdag 27 februari 2024 hervat. In december 2023 werden er onbekende en verborgen asbestbronnen gevonden onder het beton in de vloer. In de afgelopen periode zijn de asbestbronnen onderzocht. Vanaf 27 februari wordt alle asbest verwijderd. Daarna worden de overige sloopwerkzaamheden op de locatie uitgevoerd.

Doorontwikkeling

De Kenniswerf wordt ontwikkeld tot een gebied waar het prettig werken, studeren, wonen, ontspannen en recreëren is.
Dankzij het compensatiepakket Wind in de zeilen zijn er middelen beschikbaar gesteld om onder andere de Kenniswerf in Vlissingen verder te ontwikkelen.

Ambitie

De ambitie van de Kenniswerf is om een toonaangevende campus te zijn, met een internationale uitstraling. Door het compensatiepakket komen deze ontwikkelingen in een stroomversnelling terecht.

Voorbereiding campusontwikkeling

Met het oog op de ontwikkeling van de Kenniswerf wordt er ruimte gemaakt voor nieuwe initiatieven en een aangenamer verblijfsgebied. Om stappen te maken met de campusontwikkeling is de buitenopslag van de afvalverwijdering aan de Edisonweg verhuisd naar een tijdelijke locatie.

Sloopwerkzaamheden

Op maandag 11 december 2023 start Aannemings- en verhuurbedrijf J. Hoondert met de sloopwerkzaamheden op de locatie aan de Edisonweg. De vloer tussen de werkplaats en het pand van Van de Gruiter wordt gesloopt. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind maart 2024.

  • Ervaart u overlast of heeft u klachten? Neem dan contact op met de aannemer via e-mail jordy@hoondert.nl;
  • Nadat de sloopwerkzaamheden ter plaatse zijn uitgevoerd, worden de schuttingen verplaatst. Hierdoor ontstaat er een doorkijk ontstaat naar het kanaal;
  • De invulling van de locatie staat nog niet vast, maar er zal zeker oog zijn voor een groener en aangenamer verblijfsgebied.