Windmolenbladen om op te testen, een control-room, een experimenteerkeuken en een proef-fabriek voor food-toepassingen. En ook inspirerende (flex)werkplekken voor zowel ondernemers als studenten en sprekerarena’s.

Nieuwe producten en innovaties

De KAAP is gelegen op het uiterste puntje van de Kenniswerf in Vlissingen, heeft grootse plannen. Sinds april 2021 hebben Zeeuwse bedrijven in samenwerking met onderwijs en overheid de mogelijkheid om nieuwe producten en innovaties te testen, ontwikkelen en demonstreren, met de focus op offshore windenergie en maintenance.

Food, energie en water

Binnen het kader van project New Waves gaan Dockwize en haar partners de KAAP uitbreiden tot een volwaardige ontwikkel-, test- en demolocatie op het gebied van food, energie en water. De ambitie is om de faciliteit uit te laten groeien tot een hotspot met nationale en internationale aantrekkingskracht waar ondernemers, overheid en onderwijs/onderzoek samenkomen. 
Met de komst van nieuwe projecten en apparatuur naar de KAAP, wordt de faciliteit driemaal zo groot en wordt zowel de binnenruimte als de buitenruimte benut. 

Lees dit bericht verder op de website van de KAAP(externe link).