De Kenniswerf heeft er een nieuwe horecagelegenheid bij. Het voormalig restaurant Havendorp is overgenomen en voorzien van een nieuwe formule en uitstraling. Ramon van de Gruiter en Rik de Regt zijn de gezichten achter Regt door Zee en zien de potentie van deze historische locatie. Begin september is het restaurant geopend.

Met inspiratie van vroeger

Ramon van de Gruiter en Rik de Regt zijn de gezichten achter Regt door Zee
Ramon van de Gruiter en Rik de Regt zijn de gezichten achter Regt door Zee

De inspiratie voor dit concept komt volgens Ramon door wat deze plek altijd is geweest. “Vroeger zat hier de Stationsrestauratie, een visrestaurant dat echt een boegbeeld was in dit gebied. Het was een bruisende plek waar de boot en trein samenkwamen. Dat heeft mij geïnspireerd en probeer ik nu, op een moderne manier opnieuw weg te zetten. Ik kende Rik van een rondje fietsen waar hij veel karakter toonde. Toen hij klaar was met zijn opleiding heb ik hem daarom direct benaderd als chef-kok. Zo hebben we de handen ineen geslagen en op 3 september het eerste diner gedraaid.”

Gerechten om voor terug te komen

“Regt door Zee is een toegankelijk restaurant voor iedereen, maar wel ‘anders dan anders’. We proberen met onze smaken en gedachtegang een unieke stempel te drukken op onze gerechten. We gebruiken veel dagverse producten uit de zee, maar ook voor een heerlijk stukje vlees of vegetarisch gerecht kun je bij ons terecht. Iedereen kan hier komen en wat kiezen, dat vinden we belangrijk. We focussen ons voornamelijk op Zeeuwen die verrast willen worden met goed eten waar ze voor willen terugkomen”, vertelt Rik.

Concept verder uitbreiden

Ramon vindt het aantal gasten niet tegenvallen sinds de opening. “Er zijn avonden waarop we vol zaten. We zijn vanwege het seizoen begonnen met alleen diner, maar willen in de loop der tijd uitbreiden. We merken al wel dat we meer bekendheid krijgen onder bijvoorbeeld groepen of voor feesten en partijen. Voor aanvragen overdag gaan we nu gewoon extra open, dan is de hele ruimte voor die partij. Voor de zomer willen we wellicht ook investeren in een nieuw buitenterras, zodat als je van de boot stapt, je hier lekker buiten kunt lunchen. Dus ben je op zoek naar een locatie voor jouw bedrijfsdiner, lunch of vergadering? Neem dan contact op via onze website(externe link).”