Jouw (innovatieve) idee of startup lanceren?

Categorie: Kennis | Organisatie: Stichting Kenniswerf Zeeland | Geplaatst op: 19 June 2017 | 0 reacties
Heb je een innovatief idee, concept of startup en sta je in de beginfase van lancering? Heb je de ambitie om te groeien en wil je je kansen vergroten? Dan biedt DOK41 jou graag ondersteuning: met het Kickstart programma lanceer je binnen drie maanden je startup op de beste, meest kansrijke en snelle manier. Aan het eind van de rit weet je of een klant op jouw product zit te wachten, heb je je eerste klanten gesproken voor lancering en heb je een onderbouwde business case voor eventueel startkapitaal.

We ondersteunen jou met: groeien, netwerk coaching en profilering
Een innovatief idee uitbouwen tot een rendabel en snelgroeiend bedrijf is niet eenvoudig. Zo’n 45% van de starters in Zeeland bestaat na 5 jaar niet meer en voor innovatieve starters ligt dit percentage vele malen hoger. De meeste startups falen doordat er geen marktbehoefte is, het geld te vroeg op is of de ondernemer of het team niet de juiste samenstelling heeft voor ondernemerschap. Maar ook omdat de prijsstelling of het verdienmodel niet klopt, of omdat de concurrentie beter is of sneller marktpositie heeft weten te pakken. 

Om je kansen als innovatief ondernemer te vergroten, doorloop je met het Kickstart programma alle stappen van innovatief ondernemerschap. We ondersteunen je bij het bouwen, valideren en de vroege groei van je startup en maximaliseren de kansen voor aansluiting op de markt. We helpen je begrijpen hoe startups werken, hoe je een vernieuwend product of innovatie ontwikkelt, hoe je het aanpast op de vraag uit de markt en welke verdienmodellen daarbij kunnen passen. Je profiteert van het netwerk, coaching, profilering en huisvesting op de innovatie hotspot van Zeeland, DOK41. 

Hoe werkt het?
De Kickstart is een mix van leren en ondernemen. De deelnemende startups spenderen 12 weken in een intensief startup incubator programma op de innovatie hotspot van Zeeland, DOK41. Met wekelijkse programmasessies van een dagdeel aangevuld met kennissessies en vaardigheden naar

behoefte, doorloop je alle stappen van innovatief ondernemerschap. Dit gebeurt aan de hand van de bewezen methoden voor lancering, zoals als de lean startup, effectuation en business model generation. Je past de kennis gelijk toe op het innovatieve product of dienst waar je aan werkt. 

• Startup groep: we brengen een team van meerdere startups bij elkaar die gedurende het programma van elkaar leren en elkaar coachen. 
• Tools: We reiken bewezen succesvolle instrumenten en technieken aan veelgebruikt bij startups voor directe toepassing in de praktijk.
• Coaches: Je wordt omringd door ervaren ondernemers alsook specialisten met domeinspecifieke kennis, die je kunt betrekken bij de voortgang.
• Netwerk: Je verrijkt je netwerk met partners, MKB en grote bedrijven, overheid en kennisinstellingen die je lancering kunnen versnellen.
• Werkruimte: Gedurende 3 maanden krijg je werkruimte en faciliteiten in de bruisende broedplaats voor innovatieve ondernemers, DOK41. 

Coaching door ervaren ondernemers 
Het Kickstart team bestaat uit een tiental coaches, inhoudsdeskundigen en matchmakers van DOK41 op de Zeeuwse Kenniswerf, aangevuld met partners en experts uit het netwerk. 

Kickstart II gaat in september 2017 van start. 

Schrijf je hier in voor het Kickstartprogramma! 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nanneke Zelle: 06 2002 9767, nannekezelle@impulszeeland.nl of info@dok41.nl

Uw reactie

Login of registreer om te kunnen reageren

Ontwerp & realisatie: Nilsson